...

vineri, 14 noiembrie 2014

Bastonase de peste

Bastonase de peste



Durata : 50 min.            Portii : 4 persoane


INGREDIENTE :

- 400 gr. cod
- 2 linguri de faina
- 2 oua
- sare 
- 150 gr. pesmet
- ulei pentru prajit ( de preferat ulei de arahide)

MOD DE PREPARARE :

Pentru prepararea bastonaselor incepeti prin taierea pestelui in bucatele si cu ajutorul unui mixer transformatil intr-un compus omogen ca in imagine. Adaugati faina, sare dupa gust si amestectai bine. 

Pregatiti un bol cu cele 2 oua batute si o farfurie cu pesmet.

  

 Acum cu mana luati din compusul de peste si dati forma bastonaselor pana la epuizarea compusului.
Treceti fiecare bastonas prin oua , pesmet din nou prin oua si pesmet pentru a forma o dubla crusta.
Se prajeste in ulei abundent cate unu sau doua de fiecare data ,pentru a deveni crocante. Dupa ce sau prajit bine scoateti pe un servetel sa se scurga de uleiul in exces. 
Se servesc calde cu putina lamaie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu