Prosciutto e melone
Pentru Prosciutto e melone, aveţi nevoie de:
200g de prosciutto crudo (16 felii)
1 pepene galben mic
16 beţişoare de frigărui
2 mâini bune de rucola (opţional)
2 linguri de oţet balsamic de cea mai bună calitate (opţional)
200g de prosciutto crudo (16 felii)
1 pepene galben mic
16 beţişoare de frigărui
2 mâini bune de rucola (opţional)
2 linguri de oţet balsamic de cea mai bună calitate (opţional)
Procesul e foarte simplu: tăiem pepenele galben pe jumătate şi ii
scoatem seminţele, apoi îl tăiem felii de 2-3 centimetri lăţime pe care
le curăţăm. Tăiem feliuţele de pepene astfel încât să formăm nişte
cubuleţe. Apoi, tăiem feliile de prosciutto crudo în jumătate (folosim
un cuţit cât mai bine ascuţit, să nu destrămăm fibrele). Punem pe un băţ
de frigăriu alternativ câte un cubuleţ de pepene galben, o bucată de
prosciutto împunsă de mai multe ori, iar un cubuleţ de pepene, cealaltă
jumătate de felie de prociutto si la final un cubuleţ de pepene. Repetăm
operaţunea până terminăm ingredientele
Pentru un plus de aspect, le-am aşezat pe toate în cerc pe un platou
mare pe care am pus două mâini bune de rucola stropite cu puţin oţet
balsamic de Modena. Că tot suntem la subiectul Italia şi oţetul
balsamic, vă recomand să îl procuraţi pe cel mai de calitate şi dacă se
poate direct din Italia. Nu am găsit oţet balsamic decent în România,
oricât ar fi costat (şi am dat până la 50 de lei), o sticluţă adusă din
Italia care a costat 9 euro este incomparabilă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu