...

Prosciutto e melone

Prosciutto e melone


Pentru Prosciutto e melone, aveţi nevoie de:
200g de prosciutto crudo (16 felii)
1 pepene galben mic
16 beţişoare de frigărui
2 mâini bune de rucola (opţional)
2 linguri de oţet balsamic de cea mai bună calitate (opţional)
Procesul e foarte simplu: tăiem pepenele galben pe jumătate şi ii scoatem seminţele, apoi îl tăiem felii de 2-3 centimetri lăţime pe care le curăţăm. Tăiem feliuţele de pepene astfel încât să formăm nişte cubuleţe. Apoi, tăiem feliile de prosciutto crudo în jumătate (folosim un cuţit cât mai bine ascuţit, să nu destrămăm fibrele). Punem pe un băţ de frigăriu alternativ câte un cubuleţ de pepene galben, o bucată de prosciutto împunsă de mai multe ori, iar un cubuleţ de pepene, cealaltă jumătate de felie de prociutto si la final un cubuleţ de pepene. Repetăm operaţunea până terminăm ingredientele
Pentru un plus de aspect, le-am aşezat pe toate în cerc pe un platou mare pe care am pus două mâini bune de rucola stropite cu puţin oţet balsamic de Modena. Că tot suntem la subiectul Italia şi oţetul balsamic, vă recomand să îl procuraţi pe cel mai de calitate şi dacă se poate direct din Italia. Nu am găsit oţet balsamic decent în România, oricât ar fi costat (şi am dat până la 50 de lei), o sticluţă adusă din Italia care a costat 9 euro este incomparabilă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu